Ultrazvučni tretman lica kolagenom

Ultrazvučni tretman lica kolagenom

Kolagen je protein koji proizvodi naše telo i predstavlja sastavni deo vezivnog tkiva koje međusobno povezuje ćelije. Sastoji se od finih isprepletanih vlakana koja čine mrežu i, uz elastin, osigurava koži elastičnost, gipkost, čvrstoću i vlagu, što sve doprinosi mekom, zdravom i lepom izgledu naše kože.

Pod uticajem spoljnih faktora, a i tokom starenja kože koje je prirodan proces i započinje sredinom 20-ih godina, dolazi do oštećenja kolagena, ali i do smanjenja njegove produkcije, što dovodi do opuštanja kože i stvaranja bora. Produkcija kolagena počinje da opada, elastin gubi jedrinu i samim tim se smanjuje elastičnost kože. Na površini kože ćelije ubrzano izumiru, stvara se zadebljali sloj orožalih ćelija koji usporava fiziološke procese i ometa funkcije kože.

Jedini način da se ovaj proces uspori ili zaustavi je da se poveća produkcija kolagena i ojačaju postojeća kolagenska vlakna. Ovo se postiže posebnim i ciljanim tretmanima. Kolagen se u kozmetici koristi već mnogo godina. Koristi se morski kolagen, a ribe i drugi morski produkti neiscrpan su izvor kolagena.

ultrazvučni aparat

ultrazvučni aparat

 

Tretmani kolagenom, u obliku ampula koje se nanose pomoću ultrazvučnog aparata koji emituje talase visoke frekvencije, izuzetno su efikasni. Ultrazvučni tretman lica je nežan, bezbedan, neinvazivan, pogodan za sve tipove kože. Osim što omogućava penetraciju kolagena u dublje slojeve kože, stimuliše i protok krvi i na taj način povećava produkciju kolagena. Ultrazvučnim unošenjem kolagena u ponovljenim tretmanima smanjuju se duboke bore, a površinske izravnjavaju.

tretman kolagenom

pre tretmana i nakon ponovljenog tretmana

uklanjanje bora

pre tretmana i nakon ponovljenog tretmana