Foto rejuvenacija

Foto rejuvenacija je najnoviji, najbezbedniji i najuspešniji nehirurški metod za podmlađivanje i korekciju kože. Uklanja izumrli gornji sloj kože, pigmentacije (pege, fleke, lentigo, melazma), benigne vaskularne promene (kapilari, crvenilo), znakove rozacee, ožiljke od akni, proširene pore, linije, bore i druge neželjene promene na koži. Istovremeno, poboljšava količinu, kvalitet i strukturu kolagena i elastina u dubljim slojevima kože i povećava tonus mišića.

E- light (eng. light – svetlost) sistem kombinuje IPL svetlosnu energiju i radiofrekventnu (RF) energiju. Ove dve energije imaju sinergetski efekat i dok svetlosna energija može prodreti 2,5mm duboko u kožu, RF energija može prodreti 4mm.

IPL (eng. Intense Pulsed Light – pulsirajuća svetlost visokog intenziteta) koristi energiju svetla. Pulsirajuća svetlost emitovana u snažnim, kratkim bljeskovima prodire u kožu gde je upijaju hemoglobin (prisutan u kapilarima) i melanin. Apsorbovana svetlosna energija se pretvara u toplotnu i uništava ciljane ćelije. Za razliku od IPL svetlosne energije, radiofrekventnu (RF) energiju ne apsorbuju hemoglobin i melanin. Prvo se koristi svetlosna energija da se zagreje ciljna oblast i stvori toplotni put kojim će se kretati RF, a onda se RF energija šalje direktno u ciljanu vaskularnu ili pigmentisanu promenu gde ispoljava svoj toplotni efekat. Tretman deluje i na propion bakterije u aknama. Takođe, stimuliše mikrocirkulaciju dermisa, čime se poboljšava snabdevanje ćelija kiseonikom i hranljivim materijama usled čega se ćelije obnavljaju. U dubljim slojevima kože podstiče fibroblaste na pojačano stvaranje kolagena i elastina.

Mogu se tretirati sve regije na telu. Broj potrebnih tretmana zavisi od prirode i veličine promene koja se tretira, kao i od tipa, stanja i boje kože. Obično je potrebno uraditi 4 do 6 tretmana, u razmaku od 3 do 6 nedelja. Preporučuju se i tretmani održavanja jednom ili dva puta godišnje.

Tretman se radi sa aparatom Apollo IV. I pacijent i doktor nose specijalne naočare da bi zaštitili oči od bljeskova svetlosti. Takođe, bipolarni vodeni sistem hlađenja štiti kožu od pregrevanja. Tokom tretmana se može se osetiti lagano peckanje, a odmah nakon tretmana se može pojaviti blago crvenilo ili otok. Ovo je bezopasna pojava i nestaje u roku od nekoliko sati do nekoliko dana. Možete nastaviti sve vaše dnevne aktivnosti odmah nakon tretmana.

Apollo IV

Aparat Apollo IV+ prenosna e- svetlosna mašina

podmlađivanje kože

pre tretmana i nakon dva tretmana